Vergoeding na auto-inbraak valt vaak tegen
U heeft uw auto geparkeerd om ergens een bezoek af te leggen of om boodschappen te doen. Als u terugkomt, blijkt de auto te zijn opengebroken en is uw dure camera weg. Kunt u dan uw autoverzekering aanspreken?

Vergoeding na auto-inbraak valt vaak tegen Nee. Voor spullen die uit de auto gestolen worden, biedt de autoverzekering geen dekking. Wel kan uw inboedelverzekering de schade vergoeden, wanneer u tenminste een buitenshuisdekking heeft. Als u een beperkte casco of een allriskdekking heeft, vallen braakschade zoals een ingeslagen autoraam wel onder de autoverzekering. Dat geldt ook voor diefstal van accessoires die door de fabrikant zijn ingebouwd en die zijn verwerkt in de cataloguswaarde van de auto. Voorbeelden zijn airbags, ingebouwde navigatie, radio's en autovelgen. Voor dekking op later aangebrachte accessoires, zoals een trekhaak, gastank, spoilers of lichtmetalen velgen, eisen de meeste verzekeraars een extra-accessoiresdekking.

Auto-inbraak voorkomen
In totaal registreerde de politie vorig jaar 53.374 duizend auto-inbraken. Favoriete buit: ingebouwde navigatiesystemen, radio's, airbags, velgen en koplampen. Ook als u goed verzekerd bent, is het erg vervelend als uw spullen uit de auto gestolen worden. Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Polissen checken
Inbraakschade aan uw auto en diefstal van losse spullen uit de auto zijn goed te verzekeren. Maar laat u wel adviseren, want de dekkingen lopen uiteen en polissen kennen verschillende voorwaarden en beperkingen. Wat vergoedt bijvoorbeeld uw autoverzekering en wat uw inboedelverzekering? Hoe hoog is de maximum dekking? Zijn ook elektronische apparaten gedekt? En wat krijgt u bij een auto-inbraak in het buitenland? Neem voor informatie en advies contact op met ons kantoor.(14-05-2019)